כמה חשוב המרק

עם הקור אנחנו צריכים לתת לגוף חום, לא רק עם לבוש, אלא האוכל חשוב. מרק הוא מזון שנותן לנו חום פנימי ושגם יעזור לנו להזין את הגוף. זה זמן רב מרק תפס מקום אחורי וצריכתו הוזנחה. מסיבה זו, בהזדמנות זו אנו הולכים להמליץ ​​על צריכת מרקים ועל אינסוף האפשרויות שהם מציעים לנו בעת הכנתם לטעמו של כל אחד מהסועדים.

 

המרק עשוי ממרכיב בסיסי, מים. זוהי אחת הדרכים הטובות ביותר להרטיב את עצמנו בחורף, תקופה שבה הגוף מבקש פחות כמות נוזלים, אך עדיין יש צורך לשמור על הלחות שלו. מסיבה זו צריכת הנוזלים היא בסיסית, ואם הם חמים, יותר טוב. המרק יהיה בעל ברית להשיג זאת בגוף. אבל לא רק שצריכים להיות מים שאנחנו לוקחים לגוף החם, אלא שזה אוכל מושלם מלא בחומרים תזונתיים שיעשה לנו הרבה טוב בגוף והמרק מכניס כל מיני מאכלים ולכן חייבים לדעת איך לבחור אותם.

 

המרק עשוי עם תמצית של מאכלים שונים שמתבשלים במשך שעות. מזונות אלו, כאשר הם מחוממים, משחררים חלק מהרכיבים התזונתיים שלהם שהופכים לחלק מהמים שירכיבו את המרק. זהו מזון קל שהגוף שלנו מקבל בקלות, שכן מדובר בנוזל בעל תהליך עיכול מהיר וקל. אבל לא תמיד מדובר באוכל קל, שכן במקרים רבים אנו טועים להוסיף למרק מרכיבים עשירים בשומן שאין בהם תועלת לגוף. אבל בדיוק כמו שאנחנו משתמשים במרכיבים שומניים, אנחנו יכולים לבחור אחרים בריאים יותר כמו ירקות שיוסיפו טעם, ויטמינים ומינרלים למרק מבלי להוסיף שום שומן או קלוריות מיותרות.

 

הוספת חלבון למרק היא גם דרך טובה להעשיר עוד יותר מרק פשוט, שכן אנחנו יכולים לבשל דגים או בשר רזה יחד עם המרק שאחר כך נפורר ונספק עקביות גדולה יותר למרק. בנוסף, משהו מסורתי הוא להוסיף חופן פסטה או אורז שיעלה את איכות המרק ויהפוך אותו למזון שלם יותר, עמוס באנרגיה וחלבונים שיעזרו לנו לשמור על בריאות טובה. כמובן שיש לזכור כי מרק הוא מאכל שאינו מיושן, וניתן ליישם אותו בכל הגילאים, שכן הוא טוב לקשישים וילדים בשל נוחות השימוש בו. לקחת את זה כמו שהוא בשביל כמה זה שלם לבריאות.

 

והכי חשוב לנסות מרקים שונים בבית וללמד את  הילדים כמה חשוב המרק מכל מיני סוגים.

דברים טובים באים בסטייל

הירשמו וקבלו עדכונים על...

*פרטיותכם חשובה לנו, תוכלו לבטל מתי שרק תחפצו